Duroc de Kempen

Passie voor vlees, liefde voor dieren

Wie zijn Duroc de Kempen?

Al bijna 20 jaar kweekt Duroc de Kempen met liefde en passie varkens op hun boerderij in Weelde.
De biggetjes worden bij hun geboren en blijven bijna allemaal op het bedrijf tot ze slachtrijp zijn.

Wij kennen An en Frank en de boerderij en weten dus precies wat voor vlees we in de kuip hebben.
De keuze voor Duroc de Kempen is een logische keuze voor ons, omdat we allebei de passie en ambacht hoog in het vaandel dragen en  ernaar streven om zoveel mogelijk met producten uit de streek te werken, de korte keten.

Het korte keten verhaal: rechtstreeks van de boerderij naar de slagerij:
voor eerlijk en heerlijk vlees. Een extra troef!

Duroc De Kempen

Het
Duroc
Varken.

Het duroc varken is een opvallende verschijning. Aan zijn mooie kleur, van licht goudkleurig bruin tot donker mahonie rood herken je hem meteen.
Maar ’t zijn niet zijn looks die hem zo gegeerd maken. Van nature geeft het Duroc-ras ons een mals, sappig en smaakvol stukje vlees.
Het intramusculair vet zorgt voor een mooie marmering van het vlees en voor
het behoud van de smaak.

Op de boerderij krijgen de varkens naast een mix van pure grondstoffen zoals tarwe,
gerst en soja ook aanvullende producten. O.a. kaaswei, afkomstig van de verwerking van geitenmelk, aardappelstoomschillen en afgeleide producten uit de tarweverwerking staan als extraatje op hun menu. Precies deze aanvullingen bepalen mee de lekkere smaak.

 



Contact

 Steenweg op Ravels 85
2360 Oud-Turnhout


© Copyright 2020 Slagerij Ceursters-Daneels - BE 0646.958.227       ||   made by GNC